tiistai 3. tammikuuta 2017

Tervetuloa aikamatkalle

Suomi täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Kesälahti on vanhempi kuin Suomi.  Se syntyi jo vuonna 1873.  Me olemme ylpeitä sekä itsenäisestä Suomesta, että sen pienestä ja kauniista Kesälahdesta. Haluamme lähteä tämän vuoden 2017 aikana tutustumaan molempiin!

Koulussamme vietetään alkavan juhlavuoden aikana useita teemaviikkoja ja toimintapäiviä, joiden aikana etsimme tietoa ja kokoamme elämyksiä eri vuosikymmeniltä.  Suomi100-tiimi on luonut toimintarungon ja laatinut vinkkilistaa opettajille paikallisista asioista.  Opettajat suunnittelevat yhdessä ja ryhmissä millaiselle tutkimusmatkalle lähdemme oppilaita viemään.  Kaikki luokat pääsevät tutustumaan kaikkiin itsenäisyyden vuosikymmeniin ja kesälahtelaiseen elämään kyseisenä aikana.  Teemaviikot huipentuvat koko koulun yhteiseen hetkeen, jolloin tavalla tai toisella tarkastelemme yhdessä viikon aikana syntyneitä tuotoksia.

Jo suunnittelun alkuvaiheessa olemme lähteneet yhteistyöhön "kylän" kanssa.  Kirjasto, paikalliset ihmiset ja järjestöt ovat puhaltamassa yhteen hiileen koulun kanssa.  Kunhan oikein villiydymme  vuosikymmenten tiimellyksessä, pääsevät myös kodit ja mummolat antamaan osansa hankkeisiimme.

Me pidämme hauskaa - ja aiomme oppia paljon!

Anu Mikkonen








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti